Het is verschrikkelijk hoeveel onkruid moet verdelgd worden om mooie bloemen te kweken - Julien de Valckenaere

Erigeron

erigeronerigeronType: Vaste plant
Staanplaats: Zon
Vocht: Droog-vochthoudend
Grond: Voedselrijk
Wintergroen: Nee

Kenmerken

Erigeron wordt ook fijnstraal genoemd. Erigeron rosa juwel geeft roze bloemen en bloeit van juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. Erigon rosa Jewel wordt ongeveer 60 cm groot. Erigeron verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en de geadviseerde plantafstand is 33 cm.
Erigeron is zeer geschikt voor de siertuin en heeft een opvallend blad, bloei, en vorm. Erigeron laat zich eenvoudig combineren en verlangt een zonnige plek en een goed doorlatende voedselrijke grond. Erigeron is zeer geschikt om te combineren met de basisplanten en verdraagt korte periodes van droogte . Erigeron houdt niet van natte winters daarentegen. Erigeron geeft een goede snijbloem.

Bemesting

Erigeron geeft mooie bloemen. Daarom is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd door een hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Dit zorgt ook voor een langere bloei, verbetert de geur van de bloemen maar zorgt ook voor een betere waterhuishouding waardoor de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit.
Bemestingsadvies: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud

Erigeron is een gemakkelijke plant. Als de planten tegen elkaar zijn aangegroeid, hoeft u geen onkruid meer te wieden. Iedere 2 tot 3 jaar scheuren is aangewezen.