Zelfs al zou ik weten dat de wereld morgen in stukken uiteenvalt, ik zou toch mijn appelboom planten - Maarten Luther

Bamboe

bamboebamboeType: Vaste plant
Staanplaats: Half schaduw en zon
Vocht: Vochthoudend
Wintergroen: Ja

 

Kenmerken

Bamboe is sterk, decoratief en geschikt voor vele standplaatsen. Bamboe is meestal wintergroen.  Klik op de volgende link voor een overzicht van verschillende bamboe kwekerijen op de kaart gesitueerd. 

Bodembedekkende bamboes
De groeikracht van bamboe is enorm. De lage bamboe is uitermate geschikt als wintergroene bodembedekker. Ze onderdrukken de groei van onkruid en kunnen gemaaid worden als dat nodig mocht zijn. Ook op schaduwrijkere plekken blijven ze mooi en gegarandeerd dicht. Het is noodzakelijk om de te beplanten oppervlaktes met een bamboebegrenzer te begrenzen om de planten binnen de perken te houden.

Bamboesoorten tot 2 meter hoogte
De soorten binnen deze groep zijn niet alleen geschikt als solitairplant, maar ook uitermate bruikbaar voor vormsnoei, symmetrische accentenenhagen.

Bamboesoorten vanaf 2 meter
De grote bamboe soorten zijn echt blikvangers. Het zijn oersterke planten met een enorme groeikracht en overlevingsdrang. Er bestaan prachtige soorten met zwarte, felgroene, gestreepte of berijpte stammen. Meestal zijn al deze soorten goed wintergroen en dat maakt ze zeer geschikt als haag of solitairplant.

Bemesting

Bamboe heeft een hoge behoefte aan stikstof. Het is belangrijk dat er een goede groene groei gestimuleerd wordt. Hierbij is een redelijk hoog gehalte aan kalium nodig zodat de grote hoeveelheid stikstof niet zal leiden tot verbrandingsverschijnselen. De stressbestendigheid van de plant neemt tevens toe door een redelijke hoeveelheid Kalium.
Bemestingsadvies: N5+P2 +K4 tot maximaal N9+P5+K7