Het is verschrikkelijk hoeveel onkruid moet verdelgd worden om mooie bloemen te kweken - Julien de Valckenaere

Delphinium

delphiniumdelphiniumType: Vaste plant
Staanplaats: Zon
Vocht: Vochthoudend
Grond: Voedselrijk
Wintergroen: Nee

Kenmerken

Delphinium wordt ook ridderspoor genoemd. Delphinium atlantis heeft donkerblauwe bloemen en bloeit van juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. Delphinium is een vast plant die ongeveer 125 cm groot wordt. Delphinium verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm.
Delphinium is geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Delphinium verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Delphinium is zeer geschikt om te combineren met basisplanten. Delphinium is een kortlevende plant en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Delphinium heeft een voorkeur voor bodems die af en toe vochtig zijn. Delphinium geeft een goede snijbloem.

 

Bemesting

Delphinium geeft mooie bloemen. Daarom is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd met een hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Dit zorgt ook voor een langere bloei, verbetert de geur van de bloemen maar zorgt ook voor een betere waterhuishouding waardoor de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit.
Bemestingsadvies: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud

Delphinium of riddersporen minstens 1x per jaar of zeker 1X per 2 jaar in het voorjaar scheuren. Delphinium moeten met stokken gesteund worden. Liefst bindt u de bloemen per stuk aan een stok aan. Verwijder uitgebloeide bloemen direct. Dit zorgt voor een rijke bloei en herbloei.