Het is verschrikkelijk hoeveel onkruid moet verdelgd worden om mooie bloemen te kweken - Julien de Valckenaere

Dragon

dragondragonType: Vaste plant
Soort: Plant voor open ruimte
Staanplaats: Zon
Vocht: Droog-vochthoudend
Grond: Matig voedselrijk
Wintergroen: Nee

Kenmerken

Dragon is een matig winterharde, kruidachtige, bossige vaste plant. Dragon heeft aromatische, smalle, donkergroene langwerpige bladeren met een pikante anijsachtige smaak. De bladeren bevatten aromatische olieklieren aan de onderzijde. Vooral de jonge dragon blaadjes zijn het meest aromatisch. Dragon bloeit met kleine, witte bloempjes, in een koel klimaat zullen deze geen zaden vormen.
Dragon is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'.  Dragon houdt van een warme, beschutte plaats, het liefst in de zon, maar halfschaduw mag ook. Dragon houdt van een humusrijke, voedzame en goed gedraineerde grond. Dragon staat niet graag te lang nat. Koude, vochtige winters zorgen dan ook dikwijls voor problemen.

Bemesting

Bemestingsadvies: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Gebruik

Dragon gebruik je best met mate want de smaak kan domineren. Voeg dragon best toe net voor het serveren om de frisse smaak te bewaren.

Combinaties

Met dragon kan je sausen, salades, kruidenboter, olie, vinaigrette... verfijnen.. Je kan dragon ook gebruiken om de smaak van andere verse kruiden te versterken.