De natuur kan men alleen overwinnen door zich ernaar te schikken - Francis Bacon

Dille

dilledilleType: Een-tweejarig
Soort: Borderplant
Staanplaats: Zon
Vocht: Vochthoudend - vochtig
Grond: Voedselrijk
Wintergroen: Nee

Kenmerken

Dille is geelgroen en de bladeren zijn groen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 100 cm. Dille verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. Dille is zeer geschikt voor de siertuin en heeft opvallend blad, bloeiwijze of vorm. Dille verlangt een zonnige plaats en een goed doorlatende, humusrijke grond. Dille is zeer geschikt om te combineren met de basisplanten en vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond.

Bemesting

Bemestingsadvies: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Smaak

Dille heeft een lichte anijssmaak, fris en subtiel, die lang aanhoudt. Het verfijnt de gerechten en bevordert de spijsvertering.

Gebruik

Voeg fijngehakte dille pas toe net voor het opdienen van de gerechten. Dille niet toevoegen tijdens de bereiding want dat komt de smaak niet ten goede.

Combinaties

Dille geeft meer smaak aan visschotels, salades, (zeker komkommer), en lookboter en verfijnt gerechten zoals zalm, scampi's en kip. De blaadjes, die op pluimpjes lijken, lenen zich perfect om uw bord te garneren.