Zelfs al zou ik weten dat de wereld morgen in stukken uiteenvalt, ik zou toch mijn appelboom planten - Maarten Luther

Nicotiana sylvestris

nicotianaNicotianaType: Een-tweejarige plant
Staanplaats: Licht schaduw
Vocht: Vochthoudend
Grond: Humusrijk
Wintergroen: Nee

Kenmerken

Nicotiana sylvestris wordt ook siertabak genoemd. Nicotiana sylvestris geeft witte bloemen, de bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. Deze een- tweejarige plant wordt ongeveer 150 cm. Nicotiana verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm.
Nicotiana sylvestris is geschikt voor tuinen met meerdere volwassen bomen en heesters. Nicotiana sylvestris geeft de voorkeur aan humusrijke grond. Deze plant verlangt een licht beschaduwd plekje en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in de buurt. Is ook te gebruiken als borderplant op een iets zonnige plek. De bodem moet goed vochthoudend zijn. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Bemesting

Nicotiana geeft mooie bloemen. Het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak en bloei van knoppen wordt gestimuleerd met door een hoger fosfor gehalte. Het hogere kalium gehalte zorgt ook voor een langere bloei en verbetert de geur van de bloemen maar zorgt ook voor een betere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe meer de onderlinge gehalten uiteenlopen des te groter de stimulerende werking.
Bemestingsadvies: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud

Nicotiana bloeit het mooist op een voedzame grond en kan goed in de halfschaduw groeien. Vul enkele potten met nicotiane, deze kunt u later op opengevallen plaatsen in de border uitplanten.