De natuur heeft in ons wezen de zaden der deugden gelegd - Marcus Tullius Cicero

Lychnis coronaria

tuinexpertLychnis CoronariaType: Een-tweejarige plant
Staanplaats: Zon
Vocht: Droog
Grond: Matig voedselrijk
Wintergroen: Ja

 

Kenmerken

Lychnis coronaria wordt ook prikneus genoemd en geeft rode bloemen. Lychnis coronaria bloeit van juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 20 cm. hoog. De plant wordt ongeveer 80 cm, verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm.

Lychnis coronaria is geschikt een zuidgerichte tuin. Lychnis coronaria verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Lychnis coronaria kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Het is een niet woekerende bladhoudende plant die een vrij droge bodem wenst. Deze plant kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. Uiitzaaien kan je voorkomen door de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bemesting

Lychnis coronaria geeft mooie bloemen. Daarom is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd door een hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Dit zorgt ook voor een langere bloei, verbetert de geur van de bloemen maar zorgt ook voor een betere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit.
Bemestingsadvies: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8