Ook onder doornstruiken groeien rozne - Erasmus

Geranium

geraniumgeraniumType: Vaste plant
Soort: Borderplant
Staanplaats: Zon
Vocht: Droog
Grond: Voedselrijk
Wintergroen: Ja

Kenmerken

De geranium heeft een opvallend blad, bloeiwijze en vorm en laat zich eenvoudig combineren. De geranium verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond.
De geranium is geschikt voor de siertuin en laat zich gemakkelijk combineren met basisplanten. De geranium is ook bruikbaar in potten en bloembakken. De geranium wordt meestal als kuipplant toegepast. Best koel maar vorstvrij laten overwinteren.  Klik op de volgende link voor een geranium kwekerij in uw buurt.

Bemesting

Geraniums geven mooie bloemen. Daarom is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd door een hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Dit zorgt ook voor een langere bloei en verbetert de geur van de bloemen maar zorgt ook voor een betere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te groter de stimulerende werking!
Bemestingsadvies: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud

Verwijder uitgebloeide bloemen van de geranium. Breng de planten op een vorst vrije plek vooraleer het begint te vriezen en geef ze hier met mate water.