Een man van woorden en niet van daden is als een tuin vol onkruid - Alfred Lord Tennyson

Ceratostigma

ceratostigmaceratostigmaType: Vaste plant
Soort: Bosrandplant
Staanplaats: Schaduw
Vocht: Vochthoudend
Wintergroen: Nee

Kenmerken

Ceratostigma wordt ook loodkruid genoemd. Ceratostigma griffithii is blauw en de bloeit van september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. Ceratostigma griffithii wordt ongeveer een 60 cm. Ceratostigma griffithii verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm.
Ceratostigma griffithii is zeer geschikt voor open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Ceratostigma griffithii verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Ceratostigma griffithii stelt meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bemesting

Cerostigma geeft mooie bloemen. Daarom is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd door een hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Dit zorgt ook voor een langere bloei en verbetert de geur van de bloemen maar ook voor een betere waterhuishouding waardor de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te groter de timulerende werking.
Bemestingsadvies: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8