Verzorg uw tuin en pluk er de vruchten voor anderen - Paul Bourget

Begonia

begoniabegoniaType: Vast plant
Soort: Bosrandplant
Standplaats: Schaduw
Vocht: Vochthoudend
Wintergroen: Nee

Kenmerken

Begonia of scheefblad bloeit van juli tot en met september. De bladeren van de begonia zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. Begonia wordt ongeveer 60 cm hoog en verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm.
Begonia is geschikt voor open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. De begonia verlangt een licht beschaduwde plek en een voedselrijke , doorlatende en vochthoudende bodem, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Begonia woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bemesting

Begonia is een bloeiende plant. Daarom is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd door een hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Dit zorgt ook voor een langere bloei en verbetert de geur van de bloemen. Het hogere kalium gehalte zorgt ook voor een betere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker groter de stimulerende werking.
Bemestingsadvies : N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8